Λεμφικό μασάζ για χάσιμο πόντων και κυτταρίτιδα

Έχεις ακούσει να γίνεται συζήτηση για την ενεργοποίηση του λεμφικού συστήματος μέσω του μασάζ για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και των αποτελεσμάτων της κατακράτησης υγρών. Παραδοσιακή “θεραπεία” σμίλευσης σώματος στη Βραζιλία, το λεμφικό μασάζ ήρθε στο προσκήνιο κυρίως από τα super models των shows Victoria Secret. Ανάμεσα στις θερμές οπαδούς του, πλέον περιλαμβάνονται celebrities όπως η Kim Kardashian West, η Behati Prinsloo και η Bella Hadid.


Το μασάζ είχε πάντα υψηλή θέση σε ότι αφορά τη δράση και τα αποτελέσματα του ως μέθοδος καταπολέμησης της κατακράτησης υγρών που οδηγούν σε κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος. Πέρα από την αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης, η θεραπευτική επίδραση των μαλάξεων, το λεμφικό μασάζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος «παθητικής εκγύμνασης» των μυών. Συμβάλει στην αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος και έχει θαυμάσια αποτελέσματα στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεται.

Μασάζ ή µαγικό κόλπο;

Η λέμφος είναι το πιο σημαντικό υγρό στο σώμα σου μετά το αίμα. Είναι το αμυντικό σου σύστημα και ταυτόχρονα το σύστημα που διώχνει τις τοξίνες. Το λεμφικό μασάζ γίνεται με ειδικές τεχνικές μαλάξεων από ειδικευμένες αισθητικούς. Βοηθά στην καλή υγεία του οργανισμού ενώ συγχρόνως απομακρύνει τις τοξίνες, βελτιώνει την κυτταρίτιδα και σμιλεύει το σώμα.  Στόχος στο λεµφικό μασάζ δεν είναι να χαλαρώσεις αλλά να τονωθείς και να τα βάλεις µε τους εχθρούς σου: την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος!

Σε τι βοηθάει το λεμφικό μασάζ;

Στη γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αναζωογόνηση του δέρματος, στη μείωση της κυτταρίτιδας, στο χάσιμο πόντων και κατ’ επέκταση στο αδυνάτισμα.

Σε ποια σημεία του σώματος γίνεται;
Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα. Κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό.

Υπάρχουν αντενδείξεις;
Το λεμφικό μασάζ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στον οργανισμό όταν γίνεται από εξειδικευμένους αισθητικούς και φυσικοθεραπευτές. Αντίθετα, διευκολύνει την κυκλοφορία των υγρών του σώματος. Καλό είναι όμως να αποφεύγεται όταν υπάρχουν συγκεκριμένες σοβαρές παθολογικές καταστάσεις, όπως κακοήθεις όγκοι, θρομβώσεις, αλλά και καρδιαγγειακά προβλήματα (π.χ. έμφραγμα, εγκεφαλικό, φλεβική ανεπάρκεια). Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να συμβουλευτείς το γιατρό σου.

Έχω ακούσει ότι πονάει και ότι κάνει μελανιές. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Η αλήθεια είναι ότι στις πρώτες συνεδρίες πονάει λίγο ή περισσότερο όταν γίνεται στα σημεία όπου υπάρχει κυτταρίτιδα, κατακράτηση υγρών και πρόβλημα τοπικού πάχους. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από την αντοχή του καθενός στον πόνο. Όσον αφορά τις μελανιές, είναι πολύ σπάνιες και δημιουργούνται μόνο σε πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες.

Μετά από πόσα μασάζ θα δω αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα φαίνονται μετά τα πρώτα 5 μασάζ. Η διαφορά είναι αισθητή στη μείωση της κυτταρίτιδας και στο χάσιμο των πόντων. Ο τελικός αριθμός, όμως, των συνεδριών  εξαρτάται από το πρόβλημα του κάθε ανθρώπου. Η κάθε συνεδρία διαρκεί συνήθως 45 λεπτά.

Αν το σταματήσω, θα χαλαρώσω;
Το λεμφικό μασάζ δεν προκαλεί χαλάρωση. Αντιθέτως, γίνεται μια σχετική σύσφιξη των ιστών, αφού οι κινήσεις είναι ανοδικές.

Αφού το σταματήσω, θα πρέπει να κάνω και άλλες συνεδρίες για συντήρηση;
Η συντήρηση είναι πολύ σημαντική για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να επαναλαμβάνεις τις συνεδρίες λεμφικού μασάζ περίπου 2 φορές το μήνα. Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τη κυκλοφορία της λέμφου ώστε να μην επαναδημιουργηθούν τοξίνες και άλλες επιβλαβείς ουσίες που ευνοούν την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος. Παράλληλα θα πρέπει να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή διατροφή και άσκηση. Και να θυμηθείς τα tips μας την φυσική αποτοξίνωση και ροφήματα αδυνατίσματος.

Χρησιμοποιούνται ειδικές κρέμες ή αιθέρια έλαια;
Χρησιμοποιείται μια ενυδατική κρέμα ή κάποια αιθέρια έλαια, ανάλογα με τις επιλογές του ειδικού που κάνει το μασάζ. Φυσικά μπορείς να διαβάσεις ακόμα μια φορά τα 5 tips για ορατά αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα για να συνεχίσεις τον αγώνα σου στο σπίτι!

Written by 

Related posts

Leave a Comment