Κορονοϊός: ”Επιστροφή στην κανονικότητα” για τους εμβολιασμένους

Ανοιχτά από τον επόμενο μήνα κινηματογράφοι, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης

Με ορόσημο τις αρχές φθινοπώρου, ξεκινά η παροχή διευκολύνσεων στους πλήρως εμβολιασμένους. «Αντίο» στις μάσκες θα πουν όσοι πλήρως εμβολιασμένοι θα επισκέπτονται από σήμερα τα γυμναστήρια, ο πρώτος κλειστός χώρος στον οποίο αίρεται η υποχρεωτικότητα του μέτρου. Αρκεί να επιδείξουν το Πράσινο Πιστοποιητικό ή τη βεβαίωση εμβολιασμού.

Και, από αρχές Ιουλίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς τους περιορισμούς της μάσκας, σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει και τον τουρισμό.

Σε επόμενη φάση, το αργότερο τον Σεπτέμβριο, όταν θα έχει προχωρήσει και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αναμένεται να αποχωριστούμε τη μάσκα και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως μουσεία, κλειστά θέατρα και γήπεδα, κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, εμπορικές εκθέσεις κλπ.

Η μη χρήση της μάσκας αναμένεται να αποτελέσει κίνητρο για όσους αποφεύγουν να εμβολιαστούν, όπως και μία ακόμη σειρά διευκολύνσεων που καθιερώνονται για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Όπως ο τερματισμός, από 1ης Ιουλίου της υποχρέωσης του self test, σε χώρους και δραστηριότητες όπου είναι υποχρεωτικό (εργασία, πλοία κ.α.).

Written by 

Related posts

Leave a Comment