Κοροναϊός – Οι Λονδρέζοι αποφεύγουν να κρατηθούν από την κουπαστή και πέφτουν στις σκάλες του μετρό.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή

τραυματίστηκαν σοβαρά από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Υπό τον φόβο να κολλήσουν κοροναϊό, πολλοί Λονδρέζοι αποφεύγουν να κρατηθούν από την κουπαστή στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό. Το αποτέλεσμα: αύξηση των ατυχημάτων, κάτι που ανησυχεί τα μέσα μεταφοράς στο Λονδίνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά στο μετρό από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, όπως συνέβη και σε 23 επιβάτες λεωφορείων. Είναι περισσότεροι συγκριτικά με άλλα τρίμηνα της περιόδου 2020-2021, σύμφωνα με την Telegraph.

Ένας από τους «μεγαλύτερους κινδύνους» για την ασφάλεια των χρηστών είναι να μην κρατιούνται και να πέφτουν καθώς πιστεύουν ότι «η κουπαστή δεν είναι καθαρή λόγω της πανδημίας» σχολίασε ο Άντι Λορντ, γενικός διευθυντής του μετρό του Λονδίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο, ειδικά όταν προσπαθούν να μεταφέρουν κάποια τσάντα στην κυλιόμενη σκάλα, είπε.

Ένας άλλος παράγοντας πτώσης είναι η κατάσταση μέθης ορισμένων επιβατών, πρόσθεσε.

Εκτός από το καθεστώς εντατικού καθαρισμού του δικτύου που έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή, ο φορέας μεταφορών (TfL) αναμένει την επέκταση των συσκευών υπεριώδους ακτινοβολίας για την απολύμανση των κουπαστών.

Έκθεση της TfL για την ασφάλεια των επιβατών που παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα καταδεικνύει ότι ο αριθμός των τραυματιών ανά εκατομμύριο χρήστες είναι αυτή τη στιγμή «πάνω από τον στόχο» που έχει ορίσει ο ίδιος ο φορέας.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί αυξήθηκε με την επιστροφή των επιβατών στο δίκτυο. Ο αριθμός των τραυματισμών που συνέβησαν στις απλές ή τις κυλιόμενες σκάλες παραμένει σχετικά αυξημένος» σύμφωνα με το έγγραφο.

«Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, υπάρχει μια μικρή αύξηση στον αριθμό των τραυματισμών, στους οποίους η κατάσταση μέθης έπαιξε ρόλο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Written by 

Related posts

Leave a Comment