“Καραμανλής-Σαμαράς-Δένδιας έθεσαν ψηλά τον πήχυ στα ελληνοτουρκικά”- Κ.Μαρκόπουλος

“Ποιος θα περάσει κάτω από τον πήχυ που ύψωσαν οι παρεμβάσεις Καραμανλή-Σαμαρά και οι δηλώσεις Δένδια στα ελληνοτουρκικά”; Το ερώτημα το θέτει ο κ.Κώστας Μαρκόπουλος, πρώην υπουργός και στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος μαζί με σημαντικές προσωπικότητες από διάφορους χώρους δημιούργησαν μία νέα δεξαμενή σκέψης θέλοντας να συμβάλουν στο διάλογο για τη δημιουργία ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού σ΄ ότι έχει να κάνει με τα εθνικά θέματα. Πρόκειται για το  Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΠΕΜΑΣ) το οποίο είναι  αποτέλεσμα πολύμηνης διαβούλευσης και προβληματισμού για τις σύγχρονες προκλήσεις της Ανατολικής Μεσογείου που αφορούν η αγγίζουν την Ελλάδα.

Ο κ.Μαρκόπουλος επισημαίνει στη συνέντευξη του στο Militaire ότι πρέπει η Ελλάδα, όπως και η Τουρκία. να αποκτήσει μια στρατηγική βάθους:

“Εμείς δεν είμαστε φιλοπόλεμοι, δεν είμαστε ακτιβιστές της διπλωματίας αλλά δεν μπορούμε να είμαστε και ουραγοί, γιατί η γεωστρατηγική θέση της χώρας στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική άκρη της Μεσογείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μία θέση η οποία πάντοτε παρήγαγε ιστορικά τεράστια προβλήματα και προκλήσεις για τη χώρα και είναι πλέον πολύ μεγάλη ευκαιρία η Ελλάδα να παίξει ακόμα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο”, λέει ο κ.Μαρκόπουλος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα λέει ο κ.Μαρκόπουλος για την κρίση του κορονοϊού αλλά και την οικονομία. Τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα και για τα δύο αυτά θέματα που συνδέονται είναι άκρως ανησυχητικά. 

Written by 

Related posts

Leave a Comment