”Κανείς μη εμβολιασμένος σε κλειστό εστιατόριο ή θέατρο από τον χειμώνα”!!

Αντιμέτωποι με άρνηση εισόδου σε εστιατόρια και θέατρα, θα βρεθούν το χειμώνα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τον χειμώνα σε κλειστό θέατρο ή εστιατόριο δεν θα μπαίνει κανένας μη εμβολιασμένος», είπε, συμπληρώνοντας ότι οι τελικές αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, καθώς και ποιες ομάδες θα αφορά, θα ληφθούν μέσα στο καλοκαίρι. 

Για τις απολύσεις των ανεμβολίαστων  

Ο ίδιος, μέσω του «Meeting Point» του Νewsbomb.gr και της Όλγας Τρέμη, αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα έχουν όσοι εργαζόμενοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν λέγοντας ότι «απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που αρνούνται να εμβολιαστούν απαγορεύεται από το Σύνταγμα» για να προσθέσει ωστόσο πως «για τους ιδιωτικούς αλλάζει το πράγμα». 

Δηλώσεις Πελώνη 


 Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας επ’ αφορμής και της αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» μίλησε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Παρασκευής,  σημείωσε πως υπάρχει προβληματισμός στην Ευρώπη, τονίζοντας ωστόσο πως η Ελλάδα είναι συνεπής στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό ενώ δεχόμαστε και άλλα εμβόλια.

«Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ότι πλέον είναι όλοι πιο ώριμοι και πιο έμπειροι. Η λύση λοιπόν σε αυτή τη φάση -και το είπε και ο πρωθυπουργός μπαίνοντας χθες στη Σύνοδο- είναι οι εμβολιασμοί, και όχι πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Εκεί πρέπει να επιμείνουμε όλοι. Εκεί πρέπει να επιμείνει όλη η Ευρώπη κι έγινε συζήτηση για την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών». Υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι η διάθεση και στο πλαίσιο της Συνόδου δεν ήταν υπέρ του να υπάρξουν νέοι περιορισμοί. «Προφανώς υπάρχει εγρήγορση και όχι εφησυχασμός και παρακολουθούνται οι μεταλλάξεις», πρόσθεσε. 

Written by 

Related posts

Leave a Comment