Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δραματική διάσωση τουριστών στην Εύβοια

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες που έκαναν οι πυροσβέστες για να απεγκλωβίσουν την οικογένεια των Γερμανών τουριστών στην Εύβοια – Οι δραματικές ώρες που ακολούθησαν μέχρι τελικά οι πυροσβέστες να καταφέρουν να σώσουν την οικογένεια – Τι λέει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Χαλκίδας για όσα έγιναν

Η άμεση επέμβαση και η αυτοθυσία των πυροσβεστών έδωσαν τέλος στον εφιάλτη που έζησε το απόγευμα της Πέμπτης (14/10) μια οικογένεια Γερμανών τουριστών, στην περιοχή του Λημνιώνα, στην Εύβοια, όταν εγκλωβίστηκαν από τον υδάτινο κλοιό της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Όπως περιέγραψε στον Alpha ο διοικητής της Πυροσβεστικής Χαλκίδας, Περικλής Κουλκουβίνης, οι γονείς με τα τρία μικρά παιδιά τους κάλεσαν για βοήθεια γύρω στις 17:00 της Πέμπτης, λέγοντας πως είναι εγκλωβισμένοι σε μια κατοικία από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και με τρία οχήματα έσπευσε στο σημείο, όπου και επιχείρησε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Τα πλάνα εξάλλου που προβλήθηκαν αποτυπώνουν καθαρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έκαναν οι πυροσβέστες, οι οποίοι – δεμένοι με σχοινιά – επιχειρούσαν μέσα στα ορμητικά νερά. Όπως ανέφερε ο κ. Κουλκουβίνης, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τη μητέρα με τα δύο παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο σε στέγη του οικήματος και τους μετέφεραν σε ασφαλές μέρος. Νωρίτερα, ο πατέρας με το άλλο παιδί είχαν καταφέρει να βρουν τρόπο για να περάσουν τα ορμητικά νερά και να βγουν από τον υδάτινο εφιάλτη.

Written by 

Related posts

Leave a Comment