Καιρός: Ραγδαία μεταβολή με σφοδρές καταιγίδες και χαλάζι – Κίνδυνος για πλημμύρες.-Δείτε αναλυτικά.

Σφοδρή κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει δραματικά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (05.09.2021) και με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Ο λόγος είναι ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πλημμύρες, καθώς αναμένεται να πέσουν σφοδρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκονται τα νησιά του Ιονίου, τα ορεινά της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, η Ήπειρος, η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά και δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές να πέσει και χαλάζι, ενώ βρίσκεται σε ισχύ και το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. 

Μέσα στην νύχτα η κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα θα χτυπήσει τα νησιά του Ιονίου Πελάγους, καθώς θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα είναι μεγάλος στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία όπως και στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας. Θα έχουμε  ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, Δυτική και Κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη βόρεια Εύβοια μια περιοχή που επλήγη από καταστροφικές πυρκαγιές. Η Πολιτική Προστασία με ανακοίνωσή της δίνει οδηγίες προς τους πολίτες προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Written by 

Related posts

Leave a Comment