Ισραήλ: Τουλάχιστον 44 νεκροί στο ποδοπάτημα στο Όρος Μερόν

Τουλάχιστον 44 άτομα σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σε ποδοπάτημα στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Συνολικά στη συγκεκριμένη γιορτή συμμετείχαν 10.000 άτομα. 

Σύμφωνα με το Reuters μάρτυρες ανέφεραν πως οι άνθρωποι είτε έπαθαν ασφυξία είτε ποδοπατήθηκαν σε έναν στενό διάδρομο πλάτους περίπου τριών μέτρων. Το πλήθος γέμισε την πλαγιά του Όρους Μερόν σε αντίθεση με τις προειδοποιήσεις να διατηρήσουν την κοινωνική απόσταση λόγω του κορονοϊού. Οι πληροφορίες λένε πως μεταξύ των θυμάτων είναι και παιδιά. 

“Καταμετρήσαμε 38 νεκρούς επιτόπου, όμως έχουμε κι άλλους (τραυματίες που κατέληξαν) σε νοσοκομείο”, δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom (MDA, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού).Από την πλευρά του το νοσοκομείο Ζιβ, ένα από αυτά στα οποία διακομίστηκαν δεκάδες από τα 100 και πλέον θύματα, ανέφερε πως καταμετρά έξι νεκρούς, κατά συνέπεια το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία ανέρχεται σε τουλάχιστον 44.

Written by 

Related posts

Leave a Comment