Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επιχείρηση λόγω απόστασης 1,45μ. αντί για 1,80 στα τραπεζάκια!

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μάταια εξηγούσε στην γυναίκα υπάλληλο που έκανε την επιθεώρηση ότι τα τραπεζοκαθίσματα μετακινήθηκαν ακούσια από τους πελάτες χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους υπαλλήλους της επιχείρησης

Ιδιαίτερο ζήλο καθηκόντων φαίνεται πως επέδειξε υπάλληλος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ρίχνοντας τσουχτερό πρόστιμο σε ιδιοκτήτη γνωστού μπαρ της Θεσσαλονίκης επειδή η απόσταση μεταξύ δυο τραπεζοκαθισμάτων αντί να είναι 1,8 μέτρα ήταν 1,45!

Το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή του στο twitter ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης ο οποίος έγραψε: «Συνέβη κι αυτό! Υπάλληλος της Αρχής Διαφάνειας μπήκε 10.30 μμ σε μπαρ που ήταν 15 μήνες κλειστό κ επειδή δύο τραπέζια μετακινήθηκαν από θαμώνες σε απόσταση μικρότερη του 1.8 μ. έριξε πρόστιμο 5000€. Κακή χρήση της διακριτικής ευχέρειας από μια κακή υπάλληλο!»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εξήγησε στην γυναίκα υπάλληλο που έκανε την επιθεώρηση με έναν συνάδελφό της, ότι τα τραπεζοκαθίσματα είχαν την προβλεπόμενη απόσταση, απλά μετακινήθηκαν ακούσια από τους πελάτες χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους υπαλλήλους της επιχείρησης. Ωστόσο η υπάλληλος της Αρχής Διαφάνειας έγραψε κανονικά το πρόστιμο ύψους 5000 ευρώ, για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η απόσταση των τραπεζοκαθισμάτων η οποία έπρεπε να είναι 1,8 μέτρα.

Written by 

Related posts

Leave a Comment