Η θέση της Λ.Συσπείρωσης Κύμης- Αλιβερίου σχετικά με το οξυμένο πρόβλημα συγκοινωνιών στην περιοχή.

Θέμα: « Κάλυψη Συγκοινωνίας ».

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά σας, εκφράζουμε τη συμφωνία μας στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων του τοπικού διαμερίσματος του Οξυλίθου, για την διασφάλιση της μεταφοράς των δημοτών. Με αφετηρία την ανάγκη για δωρεάν η (έστω φθηνή) συγκοινωνία στον δήμου μας θα πρέπει να συνεχιστεί η κάλυψη των δρομολογίων από το ΚΤΕΛ. Η δημοτική συγκοινωνία ενώ υφίσταται σε άλλες περιοχές του δήμου μας δεν καλύπτει τόσο το Δ.Δ. του Οξυλίθου όσο και τα υπόλοιπα χωριά της Κύμης και των Κονιστρών. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητο σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα να δοθεί λύση που θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της δημοτικής Αρχής.

Η πολιτική κατεύθυνση που εφαρμόζετε είναι η ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών, θα πρέπει ο δήμος να ζητήσει σταθερή κρατική οικονομική στήριξη για την λειτουργία και επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας, συντήρηση του στόλου που πρέπει να υπάρχει όλο το χρόνο και όχι μόνο όταν τα παιδιά έχουν σχολεία (είναι συνηθισμένο πολλά χωριά να εξυπηρετούνται από το σχολικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ).  Το αίτημα της τοπικής κοινότητας του Οξυλίθου είναι δίκαιο για την τακτική σύνδεσης με την Κύμη, το λιμάνι και το Νοσοκομείο. Όμως θα πρέπει να γίνει και σύνδεση κάποιες μέρες της εβδομάδας με Αλιβέρι σε ώρα που να βολεύει για ανταπόκριση με το ΚΤΕΛ για Χαλκίδα.

Για τους παραπάνω λόγους φτάσαμε στο σημείο να πληρώνουν οι δημότες ένα ούτως ή άλλως πανάκριβο εισιτήριο, για να ταξιδέψουμε πότε όρθιοι παστωμένοι σαν σαρδέλες όταν έχει συγκοινωνία  και πότε με δικά τους μέσα όταν τελειώνουν τα σχολεία. Αναγκάζονται ακόμα και να πληρώνουν υπέρογκα ποσά προκειμένου να μεταβούμε με ταξί στην Κύμη για στοιχειώδεις ανάγκες τους, ακόμα και για να επισκεφθούμε το Νοσοκομείο για απαραίτητες ιατρικές πράξεις. Το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης δεν πρέπει για άλλη μια φορά να πεταχτεί στους δημότες, τη στιγμή που θα έπρεπε το κράτος και η δημοτική Αρχή να δείχνει όλη την απαιτούμενη φροντίδα  για την ασφαλή  μεταφορά του πληθυσμού με σύγχρονα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την περίοδο μάλιστα που από τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, αλλά και τη Δημοτική αρχή στριφογυρίζει συνεχώς η “καραμέλα” της πράσινης ανάπτυξης και της αποτροπής της κλιματικής αλλαγής αντί να στηριχθούν οι δημόσιες συγκοινωνίες με σύγχρονο στόλο ώστε και οι κάτοικοι πόλεων και υπαίθρου να εξυπηρετούνται χωρίς να πληρώνουν μια περιουσία για τη μετακίνησή τους και να μειώνονται οι ρύποι από τη μικρότερη χρήση των ΙΧ επιλέγεται το ρήμαγμα των όποιων υποδομών υπάρχουν. Έτσι ως “ώριμο φρούτο” θα πέσουν στα χέρια των ιδιωτών οδηγώντας σε πανάκριβες συγκοινωνίες εκεί που υπάρχει κέρδος και απομονωμένα χωριά εκεί που δε συμφέρει τους ιδιώτες.

Η Διεκδίκηση πρέπει να συνεχιστεί για :

  • πύκνωση δρομολογίων, για μόνιμη σύνδεση της περιοχής μας με τις γύρω περιοχές και τη Χαλκίδα, το νοσοκομείο της Κύμης.
  • τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει αυξημένη τουριστική  κίνηση.
  • υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μεταφοράς για όλο το λαό ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία τον επισιτισμό που μπορεί εποχικά να μετακινούνται από και προς τουριστικές περιοχές και μείωση της τιμής του εισιτηρίου, φθηνή μετακίνηση των πολιτών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα θέσει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα απαιτώντας τη διεκδίκηση χρηματοδότησης για την κάλυψη της δημοτικής συγκοινωνίας.

            Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

 Κώστας Κέκης, Κώστας Καρτελιάς

Written by 

Related posts

Leave a Comment