Η απόφαση για την εστίαση: Άνοιγμα τη Δευτέρα 3 Μαϊου σε εξωτερικούς χώρους

«Κλείδωσε» η απόφαση για το άνοιγμα της εστίασης στην επιτροπή των επιδημιολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost, τη Δευτέρα 3 Μαϊου – την Δευτέρα του Πάσχα – εστιατόρια και καφέ θα ανοίξουν για πρώτη φορά έπειτα από έξι μήνες ακριβώς (3 Νοεμβρίου έκλεισαν…) με τραπέζια αποκλειστικά έξω και με μία σειρά περιοριστικών μέτρων για την ασφάλεια πελατών και εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δευτέρα του Πάσχα είναι αργία, όπως και η Τρίτη 4 Μαϊου, καθώς έχει μετατεθεί για αυτή την ημέρα η αργία της Πρωτομαγιάς. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι το άνοιγμα θα αποτελέσει ένα γερό ”κρας-τεστ” με πολύ μεγάλο αριθμό πελατών στην εστίαση, λόγω και των δύο αργιών.

Όπως έχουν επισημάνει και επιστήμονες, το συντεταγμένο άνοιγμα της εστίασης με αυστηρές προϋποθέσεις και υγειονομικά πρωτόκολλα (τήρηση αποστάσεων, άνοιγμα μόνο σε εξωτερικούς χώρους, περιορισμένος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι) μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των συναθροίσεων σε πλατείες και παραλίες. Μην ξεχνάμε ότι οι συναθροίσεις σε αυτούς τους χώρους έχουν προκαλέσει ”πονοκέφαλο” στην κυβέρνηση και έχουν γίνει αιτία πολιτικών αντιπαραθέσεων. Άρα αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής για το αν θα δώσει το ”πράσινο φως” για την επίσπευση του ανοίγματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αργότερα σήμερα ή αύριο Πέμπτη, αναμένονται θεωρητικά οι επίσημες σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση -ίσως και μέσω τηλεοπτικού μηνύματος του Κυριάκου Μητσοτάκη- και για την πασχαλινή περίοδο αλλά και για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που σχεδιάζεται για τον Μάιο, με ημερομηνία ορόσημο την 14η του επόμενου μήνα, όταν θα ανοίξει επίσημα και ο τουρισμός.

Το βέβαιο είναι ότι μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν θα περιλαμβάνεται η απαγόρευση μετακινήσεων για το Πάσχα, κάτι που επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε δηλώσεις της το πρωί (ΣΚΑΪ). 

Όπως είπε η κ. Πελώνη, «θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας.»

Written by 

Related posts

Leave a Comment