Εύβοια: Αφήνουν τους πάγκους τους οι παραγωγοί – Μειωμένοι τζίροι στις λαϊκές αγορές

Οι καταναλωτές δείχνουν την προτίμησή τους στις λαϊκές αγορές, αυτό ωστόσο δεν είναι αρκετό για τους παραγωγούς της Εύβοιας που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται ακόμα και να εγκαταλείψουν τους πάγκους τους.

Μεγάλο είναι το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στον κλάδο των παραγωγών-εκθετών στις λαϊκές αγορές της Εύβοιας καθώς μέσα σε μία κατάσταση που όσο περνάει ο καιρός οικονομικά δυσκολεύει και τα προβλήματα αυξάνονται βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται αισθητά.

Δεν είναι λίγοι οι πωλητές που έχουν εγκαταλείψει τους πάγκους τους καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα.

Παρόλο που οι καταναλωτές δείχνουν την προτίμησή τους στις λαϊκές αγορές, καθώς μπορεί να έχουν αυξηθεί και εκεί οι τιμές στα προϊόντα, αλλά, όσο κι αν πληρώνουν περισσότερο από ότι πριν, δεν συγκρίνεται με τα χρήματα που πρέπει να ξοδέψουν στα σούπερ μάρκετ, που πλέον για τα ίδια πράγματα χρειάζεσαι ακόμα και τα διπλάσια χρήματα από ότι μέχρι πριν από λίγους μήνες, αυτό μοιάζει να μην είναι αρκετό για τους εμπόρους καθώς η αγοραστική δύναμη πλέον είναι αρκετά περιορισμένη σε σχέση με πριν από λίγο καιρό.

Τα καρότσια της λαϊκής έχουν γίνει πλέον είδος προς εξαφάνιση, αφού οι περισσότεροι παίρνουν τα απολύτως απαραίτητα για τις ανάγκες των επόμενων 2-3 ημερών, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί κατά πολύ τα έσοδα των πωλητών αφού οι πάγκοι πλέον δεν αδειάζουν.

Το τελευταίο διάστημα δε στις λαϊκές αγορές έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα αισχροκέρδειας με καταναλωτές να παρατάνε ακόμα και γεμάτες σακούλες στους πάγκους και να φεύγουν και όπως είναι φυσικό αυτό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Written by 

Related posts

Leave a Comment