Επαναλειτουργούν τα Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Χαλκιδέων.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας κι Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ) σας ενημερώνει ότι, από σήμερα Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, επαναλειτουργούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π), με τις παρακάτω προδιαγραφές, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

  • Επιμερισμό των παιδιών σε μικρότερες ομάδες, με ανώτατο αριθμό τα 15 παιδιά ανά αίθουσα. Οι ομάδες θα αποτελούνται σταθερά από τα ίδια παιδιά και δεν θα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.
  • Αποχή από τις δραστηριότητες, ατόμων που εκδηλώνουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με τον κορωνοϊό COVID-19 και μέριμνα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.
  • Καθολική και σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας, τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από τα παιδιά, κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων και του διαλείμματος.
  • Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self tests) εκπαιδευτικών και παιδιών, τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες. Οι γονείς μπορούν να προσκομίζουν το αποτέλεσμα του self test, που διενεργούν τα παιδιά για το σχολείο. Μετά το πέρας της σχολικής περιόδου, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα πρέπει να συνεχιστεί για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες των Κ.Δ.Α.Π.

Για τη επαναλειτουργία των δομών έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προσωπικής υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Written by 

Related posts

Leave a Comment