Δραστηριότητα: Μικροί παραμυθάδες …

«Μία φορά και έναν καιρό…»

Κάπως έτσι ξεκινούν τα παραμύθια, τα παιδιά μένουν και πάλι στο σπίτι και είναι μια ωραία ευκαιρία να φτιάξουμε μαζί τους την βιβλιοθήκη των παραμυθιών, κάνοντας μία μικρή «ανανέωση».

Τι καλύτερο λοιπόν, να βρούμε παραμύθια που ήταν κρυμμένα πίσω από άλλα, ακόμα και να προσθέσουμε νέα παραμύθια που αξίζουν να βρίσκονται στην βιβλιοθήκη μας. Άλλωστε τα παραμύθια αποτελούν, αποτελούσαν και θα αποτελούν βασικό συστατικό των αναμνήσεων μας, της φαντασίας μας και της έμπνευσης μας για δημιουργία δικών μας ιστοριών. Λαμβάνουμε μηνύματα από αυτά, παίρνουμε παραδείγματα και τα παιδιά μπορούν πιο εύκολα να κατανοήσουν μία κατάσταση, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και να αποτυπώσουν στο χαρτί το ταλέντο τους στη ζωγραφική. Μικροί αναγνώστες αλλά και μικροί καλλιτέχνες…

Η αξία του παραμυθιού είτε τα παιδιά πάρουν το βιβλίο στα χέρια τους και το διαβάσουν, είτε πατήσουν ένα κουμπί και το ακούσουν είναι μαγική και δεν χάνεται.

Εμπλουτίστε την βιβλιοθήκη σας με δύο, τρείς επιλογές παραμυθιών:

  • «Οι κάλτσες» Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη
  • «Ο γλενζτοφλέβαρος» Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη
  • «Καλοσύνη» AxelScheffler / μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη

Προτάσεις υπάρχουν και για τους λάτρες ήχου και εικόνας μέσω της πλατφόρμας YouTube. Μικροί και μεγάλοι μπορούν παρέα να απολαύσουν παραμύθια πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους και γνωρίζοντας την παρέα των ζουζουνιών, από την Λίτσα την πασχαλίτσα, τον Άρη το σαλιγκάρι, την Λούλα την πεταλούδα και πολλά ακόμα ζουζούνια.

Written by 

Related posts

Leave a Comment