Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου: Νέο έγκλημα κατά της εργατικής τάξης

Στον τόπο του εργοδοτικού εγκλήματος με θύματα τρεις εργάτες, στο χωριό Γυμνό του Δήμου Ερέτριας, μετέβη σήμερα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας του Κόμματος. 

Ο Γ. Μαρίνος, βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού. Εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών εργατών και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον εργάτη που τραυματίστηκε. Απαίτησε να αποδοθούν ευθύνες και να πληρώσουν οι ένοχοι τονίζοντας ότι πρόκειται για έγκλημα. Επεσήμανε ότι οι εργάτες είναι θύματα της εργοδοσίας και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, της πολιτικής της απελευθέρωσης της ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ.

Σε δήλωσή του ο Γ. Μαρίνος τόνισε:

«Από εδώ, από το χωριό Γυμνό της Ερέτριας, τον τόπο που σκοτώθηκαν οι τρεις εργάτες, εργολαβικοί εναερίτες που ήταν κρεμασμένοι στις κολώνες της ΔΕΗ ΑΕ, καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα κατά της εργατικής τάξης.

Πρόκειται πραγματικά για έγκλημα. Οι εργάτες κεραυνοβολήθηκαν από το ρεύμα. Είναι θύματα της εργοδοσίας και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, της πολιτικής της απελευθέρωσης της ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ, της εντατικοποίησης της δουλειάς και της έλλειψης μέτρων προστασίας, που διαπερνούν όλες τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Δούλευαν σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλάβης του δικτύου του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) χωρίς να γίνει διακοπή ρεύματος. Τόσο υπολογίζεται η ζωή των εργαζομένων που γεμίζουν τον κατάλογο των λεγόμενων εργατικών ατυχημάτων, των εργοδοτικών εγκλημάτων.

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες, να πληρώσουν οι ένοχοι.

Μέσα από αυτήν την τραγωδία, μέσα από τις τραγωδίες που βιώνει η εργατική τάξη στους τόπους δουλειάς, αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη της έντασης του αγώνα για την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων, τονίζεται η μεγάλη σημασία της σύγκρουσης με τη στρατηγική του κεφαλαίου για την αντιλαϊκή πολιτική, με το εκμεταλλευτικό σύστημα που αντιμετωπίζει τη ζωή των εργαζομένων ως αναλώσιμο υλικό.

Σε αυτό το δρόμο τιμούμε τους αδικοχαμένους εργάτες.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών αδικοχαμένων εργατών και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον εργάτη που τραυματίστηκε».Περιοχή συνημμένων

Written by 

Related posts

Leave a Comment