Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου, βουλευτή του ΚΚΕ, στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας

Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας βρέθηκε για μια ακόμη φορά, το τελευταίο διάστημα, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων των υγειονομικών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μαρίνος χαιρέτισε αρχικά τους αγώνες των υγειονομικών και ευχαρίστησε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τη μάχη που δίνουν, για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Παράλληλα τόνισε: «Η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας και η πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει οδυνηρές συνέπειες, οδήγησε σε τραγικές καταστάσεις, με κατάρρευση νοσοκομείων, σε αδυναμία να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία».

Υπογράμμισε επίσης ότι: « Οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της ΕΕ για την πολιτική, για τη στρατηγική που αντιμετωπίζει την υγεία ως πανάκριβο εμπόρευμα. Οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη, την έχουν δείξει αυτή την περίοδο και έτσι θα συνεχίσουν. Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι στο πλευρό τους και χρειάζεται εδώ στην περιοχή μας να προσπαθήσουμε, να εντείνουμε τις προσπάθειες να δημιουργηθεί ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα παλέψει άμεσα για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς αποζημίωση, που οδηγεί στο θησαύρισμα των μεγάλων κλινικαρχών, άμεσα προσλήψεις ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού, προσωπικού για όλες τις ειδικότητες, για όλα τα νοσοκομεία, για το Νοσοκομείο της Χαλκίδας που στις συνθήκες της πανδημίας οι ελλείψεις μετριούνται σε δεκάδες γιατρούς και νοσηλευτές, να στηρίξουμε την προσπάθεια για την άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Είναι αστεία η τοποθέτηση του υπουργού, του υφυπουργού, του υπουργείου Υγείας. Οι ιοί, τα μικρόβια, όπως δεν τελείωσαν ποτέ, δεν θα τελειώσουν και μετά την πανδημία. Ο χώρος αυτός είναι κατ’ εξοχήν χώρος που απαιτεί προστασία των εργαζομένων και ένταξη στα ΒΑΕ. Άμεση μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού. Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους καλή δύναμη στον αγώνα σας και εμείς θα είμαστε πάντα κοντά σας».

Written by 

Related posts

Leave a Comment