Γ.Kοντζιάς (Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού): «Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πέσει στη βόρεια Εύβοια»

Όργισμένος εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της 4ης συνάντησης της επιτροπής Μπένου στη Βόρεια Εύβοια, ο “γαλάζιος” δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, καθώς κατήγγειλε ότι για 10 μήνες έχουν δοθεί χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων για τα αντιπλημμυρικά χωρίς να έχει πέσει ούτε ένα κυβικό μπετόν, ενώ δεν έχει μπει στο ταμείο του δήμου ούτε ένα ευρώ.

  «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι απούσα» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς, καθώς έχει αφήσει τα νοσοκομεία χωρίς ασθενοφόρα, υποβαθμίζει τα σχολεία της περιοχής και, ενώ, εδώ και πέντε μήνες έχει τελειώσει η μελέτη του Δήμου για τα αντιπλημμυρικά της Ιστιαίας δεν έχουν προχωρήσει τη χρηματοδότηση. Την ίδια στιγμή και ο δρόμος από τη Χαλκίδα για την Ιστιαία, όπως καταγγέλλει αν γίνει θα γίνει μισός, γιατί δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Ο δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς υπογράμμισε επίσης σε δραματικό τόνο ότι η Βόρεια Εύβοια εκπέμπει SOS, τα λεφτά για την αντιπυρική προστασία είναι λιγότερα από πέρσι και για τις βροχές του χρόνου ίσως να μην είναι ο Θεός μαζί τους.

Ύστερα από γενικευμένη λογομαχία με τους παρευρισκομένους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας, οι Υφυπουργοί απευθύνθηκαν προς τον Δήμαρχο, Γιάννη Κοντζιά λέγοντάς του ότι τελείωσε, απειλώντας τον με διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ απείλησαν ακόμα και με διακοπή χρηματοδότησης, επειδή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 «Αυτός ο τόπος» τους απάντησε «δεν μπορεί να ονειρευτεί. Κάναμε παραπάνω από αυτά που μπορούσαμε, αλλά απουσιάζει το κράτος. Οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας δεν μπορούν να ονειρευτούν. Επιτέλους να ακουστεί η αλήθεια των 10 μηνών» και επανέλαβε ότι «ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί στο δήμο. Αυτή είναι η αλήθεια δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό σκυρόδεμα για να θωρακιστιούμε».  Μάλιστα κατέληξε λέγοντας: «Κρούω κώδωνα κινδύνου. SOS προς τα ανώτατα κλιμάκια της χώρας. SOS προς την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας. Για αυτόν τον τόπο δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ. Ας με διαψεύσει όποιος θέλει».

Written by 

Related posts

Leave a Comment