Γιορτή Μητέρας: Δραστηριότητες αφιερωμένες για την πιο γλυκιά γιορτή!!!

Το ημερολόγιο δείχνει 09 Μαΐου και σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Μητέρα!!! Εύκολα και γρήγορα μπορείτε να φτιάξετε μικροί και μεγάλοι όμορφες κατασκευές, να διαβάσετε παραμύθια και να ακούσετε τραγούδια και τόσο απλά να ευχηθείτε στην δική σας Μαμά!!!

Ας ξεκινήσουμε : Πάρτε τη μαμά αγκαλιά, καθίστε στον καναπέ ή το κρεβάτι σας και διαβάστε παραμύθια αφιερωμένα στην γιορτή της μητέρας. Οι προτάσεις μας είναι:

«Η μεγάλη αγκαλιά» της Γιολάντας Τσορώνη- Γεωργιάδη. Παραμύθι για μαμάδες και «παιδιά καρδιάς». Γιατί η «Μητέρα» δεν είναι λέξη, είναι ιδέα, όπως αναφέρει η αγαπητή συγγραφέας.

«Μαμά μου, εσύ» της Γιολάντας Τσορώνη- Γεωργιάδη. Ένα παραμύθι που μιλάει για την μαμά η οποία μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα, λέγεται όμως πάντοτε «αγάπη», όπως μας αναφέρει η κ. Τσορώνη- Γεωργιάδη.

«Ζητώ μαμά ή Ζήτω η μαμά!» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας ένα μικρό κορίτσι έβαλε αγγελία για να βρει άλλη μαμά, όμως συνειδητοποίησε πως μαμά είναι μόνο μία, αυτή που σε αγαπά και σε μεγαλώνει!

Για τους λάτρεις των οπτικοακουστικών μέσων πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους και απολαύστε τα παρακάτω παραμύθια με τίτλους:

«Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει» https://www.youtube.com/watch?v=uxu7voSDl70

«Μόνο εσένα αγαπώ τόσο πολύ» https://www.youtube.com/watch?v=Yqb76Rh4gqw

Αν σας αρέσει ο χορός και τα τραγούδια πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους και χορέψτε και τραγουδήστε με την καρδιά σας, παρέα με την μαμά σας!!!

Αν σας αρέσουν οι κατασκευές σας προτείνουμε δύο εύκολες κατασκευές με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας!

Για την πρώτη κατασκευή θα χρειαστούμε: ένα χαρτόνι (δική σας επιλογή χρώματος), μαρκαδόρους, κόλλα υγρή ή stick και ένα λευκό χαρτί Α4. Παίρνουμε το χαρτόνι, το διπλώνουμε στη μέση, παίρνουμε το λευκό χαρτί και κάνουμε ένα σχέδιο καρδιάς, το ζωγραφίζουμε με τους μαρκαδόρους, το κόβουμε με το ψαλίδι και με την κόλλα το κολλάμε στο εσωτερικό του χαρτονιού. Γράφουμε τις ευχές για την μητέρα μας και η κάρτα μας είναι έτοιμη!

Για την δεύτερη κατασκευή θα χρειαστούμε: ένα χαρτόνι, ένα πλαστικό καλαμάκι, κόλλα και ψαλίδι. Σχεδιάζουμε στο χαρτόνι την παλάμη του χεριού μας και κόβουμε περιμετρικά. Τυλίγουμε την παλάμη και τα δάχτυλα προς τα μέσα, κολλάμε το καλαμάκι στην κάτω μεριά και το λουλούδι είναι έτοιμο να το προσφέρουμε στην μαμά!

Καλή σας επιτυχία! Χρόνια πολλά ΜΑΜΑ!!!

Written by 

Related posts

Leave a Comment