Αυτοκτόνησε ένας από τους αστυνομικούς της φρουράς του Ερντογάν – Τι λέει στην επιστολή που άφησε

Ένας από τους φρουρούς του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτοκτόνησε, αφήνοντας πίσω του μια επιστολή στην οποία επιρρίπτει ευθύνες στους προϊσταμένους του. 

Ο 28χρονος αστυνομικός, Μεχμέτ Αλί Μπουλούτ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 15 Μαρτίου δίπλα σε μια επιστολή που κατηγορούσε για τον θάνατό του τους ανωτέρους του C.B. και A.Ö. Επίσης, ζητούσε να μην παραβρεθεί κανείς υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην κηδεία του, εγείροντας πλήθος υποψιών. 

Οι συνάδελφοί του ανησύχησαν το πρωί της Δευτέρας όταν ο 28χρονος δεν έδωσε σημεία ζωής και δεν απαντούσε στο τηλέφωνό του.

“Είστε οι καλύτεροι στην προσβολή, τον εκφοβισμό, την ταπείνωση και τις απολύσεις μελών του προσωπικού [ασφάλειας], καθώς και τη μεταχείρισή τους λες και είναι ψεύτες. Όλοι έχουν υπερηφάνεια, και η δική μου πληγώθηκε λόγω αυτών των λέξεων. Ναι, C.B. και A.Ö., Το κτήριο, η εγκατάσταση και οι πόρτες ανήκουν σε εσάς. Αντίθετα, εύχομαι να είχατε την ικανότητα να είστε καλοί στο προσωπικό. Δεν θέλω κανένας, εκτός από τον προϊστάμενό μου Μουσταφά Γιαβουζκανάτ, να έρθει στην κηδεία μου”.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Μουράτ Μπακάν έφερε το ζήτημα στο κοινοβούλιο υποβάλλοντας μια επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, με την οποία τον ρωτά σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό αυτοκτονιών μεταξύ αστυνομικών. 

“Τα νεαρά αγόρια τελειώνουν τη ζωή τους. Πού είσαι Σουλεϊμάν Σοϊλού; Αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν να γίνουν αστυνομικοί και μετά να τελειώσουν τη ζωή τους. Τι τους ωθεί προς την αυτοκτονία;”, ρώτησε ο Μπακάν. 

“Αυτοί οι αξιωματικοί αναφέρουν πάντα την πίεση από τους προϊσταμένους τους. Ακούτε τις φωνές τους κύριε Σοϊλού; Έχετε τα ονόματα που αναφέρονται στις επιστολές τους; Ξεκινάτε έρευνες αφού αποδεχτείτε αυτές τις επιστολές ως ειδοποιήσεις; Πρέπει να το κάνετε”, είπε. 

“Πιστεύετε ότι η πίεση από τους ανωτέρους και οι βαριές συνθήκες εργασίας είναι οι κύριες αιτίες αυτοκτονιών μεταξύ αστυνομικών;”, ρώτησε. 

Written by 

Related posts

Leave a Comment