Αρχιεπίσκοπος: «Η Παναγία μπορεί να κάνει το θαύμα Της στον καθέναν από εμάς και σε όλους μας» (βίντεο).

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος το “Πάσχα του καλοκαιριού”, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Ταύρο.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, συλλειτουργούντος του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Θεοφ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου.

Επίσης στην Θεία Λειτουργία τους Αρχιερείς πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ραφαήλ Καρακεχαγιάς, ο Γεν. Διευθυντής Ιδρύματος Μουσικής Ι.Α.Α. και εφημέριος του Ναού Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος και ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννη Μπούτσης.

Να αναφερθεί ότι στον περικαλλέστατο Ιερό Ναό φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα Κύκκου Αττάλειας.

Το θείο λόγο κήρυξε Μακαριώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Εύας και στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

“Η Παναγία μας προσφέρεται, είναι στο χέρι μας. Κουραστήκαμε τελευταία με τις δοκιμασίες, αλλά οι δοκιμασίες πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν. Μεγάλη δοκιμασία η πανδημία, μεγάλη δοκιμασία οι πυρκαγιές. Τα βλέπουμε μέσα μας και υποφέρουμε. Ψάχνουμε να βρούμε ερμηνείες. Η ζωή έχει πάντοτε τα μυστικά της, τις επιθέσεις της αλλά και τα ευεργετήματά της” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε: “Ας φύγουμε από αυτό τον χώρο προβληματισμένοι και με το σύνθημα το εσωτερικό να δούμε που ο καθένας χρειάζεται περισσότερο την Παναγία, που πρέπει να αποκηρύξει την Εύα και να παρακαλέσουμε την Παναγία μας να είναι βοηθός στον καθένα”.

“Η Παναγία είναι στην πρώτη θέση μετά τον Χριστό γιατί είναι αυτή που μπορεί να μεσιτεύει για όλους μας και είναι η Μητέρα μας. Και πιο άλλο όνομα πιο δυνατό, πιο γλυκό, πιο ζωντανό, που συγκινεί τον άνθρωπο δεν υπάρχει” συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος.

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε: “Να φύγουμε σήμερα από αυτό τον χώρο με την βεβαιότητα ότι μέσα μας ο καθένας έχει τον κόσμο της Εύας αλλά έχει και τον κόσμο της Παναγίας και η Παναγία μπορεί να κάνει το θαύμα Της στον καθέναν από εμάς και σε όλους μας”.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Βουλευτής Ελληνικής Λύσης κ. Σούτας Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ντερέκας και αναπληρωτής Δημάρχου, κ. Τζανάκου, κ. Καραβία, κ. Φελλάς, κ. Σάββας και ο κ. Βολίκας.

Τέλος να σημειωθεί ότι τους ύμνους της εορτής έψαλλαν οι πρωτοψάλτες Απόστολος Ντέτσικας και Σταύρος Χαλιαμπάλιας.

Written by 

Related posts

Leave a Comment