Αλέξης Τσίπρας: «42% στις επόμενες εκλογές ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ».-(δείτε βίντεο)

Αλέξης Τσίπρας: Η συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ

Ξεκινώντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κοστολογημένο και ρεαλιστικό. Όπως είπε, τα έκτακτα μέτρα αποτιμώνται στα 8,5 δισεκ. ευρώ και 3 δισεκ. ευρώ τα μόνιμα. Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέου lockdown, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 δεν εμφανίστηκε αρνητικός, σημειώνοντας ότι τον πρώτο λόγο έχει η επιστημονική κοινότητα.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τα όσα ακούγονται στη συνέντευξη τύπου:

«Υπάρχουν έρευνες και δημοσκοπήσεις που μελετούν την τάση της κοινωνίας κι αυτές που διαμορφώνουν την τάση στην κοινωνία. Τα νούμερα των ίδιων εταιρειών δημοσκόπησης εναλλάσσονται οπότε πρέπει να είμαστε κριτικοί απέναντι στις μετρήσεις. Παραγγέλνουν δημοσκοπήσεις για να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πιο δύσκολη στιγμή μετά από ήττα στις ευρωκλογές, καταγράψαμε 32%. Στόχος μας είναι το 42%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την αυτοκριτική του και είναι έτοιμος να προχωρήσει μπροστά. Μας αναγκάζουν οι εξελίξεις, οπότε δεν θα εκπλαγούμε εάν ο Μητσοτάκης πάει σε πρόωρες εκλογές. Η επιλογή αυτή όμως θα είναι αποτέλεσμα των δικών του δυσκολιών.

Ο Ερντογάν ήρθε στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια όπου Τούρκος πρόεδρος είχε να έρθει στη χώρα. Ο Ερντογάν δεν είναι απομονωμένος και το βλέπουμε όλοι. Έχουμε μια και μόνη διαφορά με την Τουρκία, την υφαλοκρηπίδα. Πρέπει να πειστεί η Τουρκία να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου από την ΕΕ κι άλλους διεθνείς φορείς.

Ο Μητσοτάκης κινείται χωρίς πυξίδα και η κυβέρνηση κινείται με διγλωσσία και χωρίς να λέει αλήθεια στον λαό. Ο Μητσοτάκης βαδίζει με προοπτική τη Χάγη, οπότε γιατί δεν πίεσε την Τουρκία για μέτρα ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης όλο αυτό το διάστημα και όταν συνάντησε τον Erdogan στον ΟΗΕ δεν του είπε για το Αιγαίο;

Πρέπει να υπάρχει η προοπτική με την Τουρκία μιας τελωνειακής ένωσης ή εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ. Μόνο έτσι θα έχει η Τουρκία κίνητρο για ειρήνη στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της Δημοκρατικής παράταξης στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχουν δυνάμεις που προσδιορίζονται ως δημοκρατικές κι έχουν κάθε δικαίωμα. Δεν έχω αριστερόμετρο. Σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να αποδείξει σε ποιο χώρο ανήκει γιατί σε κρίσιμες στιγμές στήριξε τη ΝΔ. Ακατανόητη η στάση του».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου:

Written by 

Related posts

Leave a Comment