Έναρξη μαθημάτων κατηχητικής συντροφιάς Ενορίας Αγίου Νικολάου – Μπούρτζι.

Σας περιµένουµε στο ξεκίνηµά µας

τo Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 4μμ,

στο πνευματικό κέντρο Αγ. Νικολάου .

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ & Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ.Δ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Αγαπητοί γονείς, και αγαπητά μου παιδιά, η νέα σχολική χρονιά ήδη ξεκίνησε και τα παιδιά µας, µε ενθουσιασµό και δίψα να βιώσουν την διαδικασία της μάθησης, της επικοινωνίας και του παιχνιδιού µέσα στον φυσικό τους χώρο, το σχολείο δηλαδή, καλούνται να συμμετέχουν και σε μία ακόμα  δραστηριότητα, που θα τα ωφελήσει ποικιλοτρόπως στην διάρκεια της ζωής τους, στην ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ µας ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ.

Στόχος της Κατήχησης ήταν, είναι και θα είναι η δημιουργία µιας ειλικρινούς και ουσιαστικής σχέσης µε τον ΧΡΙΣΤΟ. Ο ίδιος ο Κύριος ενθάρρυνε τους µαθητές του και κατ’ επέκταση όλους εµάς : Αφήστε τα παιδιά να έλθουν κοντά µου και µη τα εµποδίζετε· γιατί σε αυτά ανήκει η Βασιλεία του Θεού (Ματθ. 19,14).

Στους καιρούς µας, περισσότερο από ποτέ, τα παιδιά µας έχουν απόλυτη ανάγκη από ορθή παρότρυνση και καθοδήγηση στον όµορφο, ήσυχο και σίγουρο δρόµο της Ορθόδοξης Εκκλησίας µας, κοντά στην αγκαλιά του Κυρίου Ιησού Χριστού και Θεού ηµών.

Με την πίστη λοιπόν στον Θεό συνεχίζουμε και φέτος, µε τις κατηχητικές δραστηριότητες στην Ενορία µας, να οραµατιζόµαστε µια άλλη ζωή. Μια ζωή που να μαρτυρεί την ελπίδα, την χαρά, την δύναµη στις δυσκολίες, την ελευθερία, τον αγώνα που στοχεύει στην έµπνευση για την ζωή, την παρουσία του ζωντανού Θεού.

Σας καλώ λοιπόν να προχωρήσουµε µαζί στην µεγάλη αυτή προσπάθεια της Ενορίας µας.

Ενισχύστε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στις συναντήσεις και στις νέες δραστηριότητες του κατηχητικού µας, οι οποίες και είναι:

– εκμάθηση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης                                                           

 – ασκήσεις και τεστ γνώσεων                                                 

– προβολή ταινιών, βίντεο, παρουσιάσεις Power point                                          

 – ζωγραφική, χειροτεχνία, τραγούδι, προσευχές, τροπάρια                                                            

– παιxνίδια, αινίγματα, κουίζ, τεστ γνώσεων                                                          

 – γιορτές Χριστουγεννιάτικες και λήξεως µε ποιήματα, τραγούδια,θεατρικά κ.α.

Σας περιµένουµε στο ξεκίνηµά µας τo Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 4μμ, στο πνευματικό κέντρο Αγ. Νικολάου και σας θέλουμε συμπαραστάτες στην συνέχεια της προσπάθειάς µας.

Στην ενορία μας οι συναντήσεις του Κατηχητικού Σχολείου θα γίνονται για αγόρια και κορίτσια Δημοτικού και Γυμνασίου κάθε Σάββατο απόγευμα στις 4:00μμ-5:30μμ

Για περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε προσωπικά ή μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα των Κατηχητριών:                                                

 κ. Φωτεινή  6944741660      κ. Φιλιώ  6974749390

ΑΡΧΙΜ. ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Written by 

Related posts

Leave a Comment