Έλον Μασκ: Θα βάλω οριστικό λουκέτο στην Tesla αν…

Όπως είπε δημοσίως ο CEO της Tesla υπάρχει ένας λόγος που θα τον οδηγούσε στην απόφαση ακόμα και να κλείσει την εταιρεία του

Ακόμη και με κλείσιμο της Tesla προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ελον Μασκ αν τα αυτοκίνητα που παράγει χρησιμοποιήθηκαν για λόγους κατασκοπίας. Οι δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου έρχονται μετά την είδηση ότι ο στρατός της Κίνας απαγόρευσε την ύπαρξη Tesla μέσα στις εγκαταστάσεις του.

«Υπάρχει ισχυρό κίνητρο για εμάς να είμαστε εχέμυθοι απέναντι σε κάθε πληροφορία», ανέφερε μιλώντας σε διαδικτυακό κινεζικό φόρουμ ο Μασκ. «Αν η Tesla χρησιμοποιούσε τα αυτοκίνητά της για να κατασκοπεύσει στην Κίνα ή οπουδήποτε αλλού, θα κλείσουμε».

Πηγές ανέφεραν στο Reuters την Παρασκευή ότι ο κινεζικός στρατός απαγόρευσε τα αυτοκίνητα της Tesla να μπαίνουν στις εγκαταστάσεις του, επικαλούμενος ανησυχίες για ζητήματα ασφαλείας αναφορικά με τις κάμερες που είναι εγκατεστημένες μέσα σε αυτά.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και βασική αγορά για ηλεκτρικά οχήματα, η Tesla πούλησε 147.445 οχήματα πέρυσι, που αντιστοιχεί στο 30% του συνόλου των παγκόσμιων πωλήσεων. Ωστόσο, αντιμετωπίζει περισσότερο ανταγωνισμό φέτος από κινεζικές εταιρείες από η Nio Inc έως η Geely.

Written by 

Related posts

Leave a Comment