Άνδρας αγνοείτο για επτά μέρες όταν το GPS του τον έστειλε σε αχαρτογράφητο μονοπάτι.

Για πολύ καιρό θα θυμάται την εμπειρία του ένας άνδρας, ο οποίος κατά τη διάρκεια έντονης χιονόπτωσης στην ορεινή περιοχή της Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια ακολούθησε τις οδηγίες του GPS του με αποτέλεσμα να αποκλειστεί για μια εβδομάδα επιβιώνοντας με ελάχιστο φαγητό και λιωμένο χιόνι.

Ο 29χρονος Χάρλαντ Ερλς ταξίδευε από το Grass Valley στο Truckee με την αφορμή ενός πάρτι γενεθλίων στις 24 Ιανουαρίου.

Σε κανονικές συνθήκες η διαδρομή θα κρατούσε λιγότερο από δύο ώρες, ωστόσο μια βαριά χιονοθύελλα έκλεισε τον κεντρικό δρόμο. Αναζητώντας εναλλακτική διαδρομή, αποτάθηκε στο GPS του.

Ο δρόμος όμως που του υπεδείχθη ήταν στην πραγματικότητα ένα αδιαπέραστο ορεινό πέρασμα με αποτέλεσμα ο Έρλς να καταλήξει κολλημένος τόσο βαθιά στο χιόνι που δεν μπορούσε να μετακινήσει το όχημά του.

Αποκλεισμένος και χωρίς να έχει σήμα στο κινητό, προσπάθησε να δέσει μικρά κλαδιά στα ελαστικά του φορτηγού του.

Πάνω στην προσπάθεια διαφυγής, το κινητό του βράχηκε και σταμάτησε να λειτουργεί.

Τρεις ημέρες αργότερα το κινητό στέγνωσε αρκετά ώστε να μπορέσει να το φορτίσει και να κάνει μια κλήση. Ωστόσο η επικοινωνία με το δίκτυο τηλεφωνίας δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Ενώ ο Έαρλς επιβίωνε με δύο κονσέρβες φασολιών, μερικά λουκάνικα και μερικά κομμάτια μπαγιάτικου, μουχλιασμένου ψωμιού, η οικογένεια του άνδρα ανέφερε την εξαφάνισή του και οργάνωσε επιχειρήσεις αναζήτησής του. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και διάφορες υπηρεσίες βρίσκονταν σε επιφυλακή για τον Έαρλς και το φορτηγό του.

Ωστόσο μία νέα χιονοθύελλα έπληξε την περιοχή, καθιστώντας τις επιχειρήσεις σχεδόν αδύνατες.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, το φορτηγό του Έρλς είχε ένα τροχόσπιτο που του παρείχε κάποιο καταφύγιο και ο άνδρας είχε χειμωνιάτικα ρούχα αλλά και κάποιο προπάνιο για την φορητή του εστία.

«Δεν θα περιμένω μέχρι την άνοιξη για να βρω το πτώμα του. Θα τον βρω τώρα ακόμη κι αν πρέπει να πάω μόνη μου», είπε η μητέρα του Τζούλι Έαρλς σημειώνοντας ότι ο γιος της είχε πάντα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της επιβίωσης και αρκετές φορές τον είχε βρει να διαβάζει βιβλία με θέμα την επιβίωση με έναν φακό στη μέση της νύχτας.

Κι απ’ ό,τι φαίνεται, έπιασαν τόπο.

Έδεσε δύο σνόουμπορντ στα πόδια του για να χρησιμοποιήσει ως πρόχειρα χιονοπέδιλα προκειμένου να φτάσει σε ένα σημείο όπου θα βρει σήμα για το κινητό του. Η σύνδεση ήταν κακή και η κλήση έπεσε γρήγορα, αλλά διήρκεσε αρκετά για να δώσει στο χειριστή του 911 το όνομα και την ημερομηνία γέννησής του.

Οι Αρχές μπόρεσαν να εντοπίσουν τη θέση GPS του τηλεφώνου του και ξεκίνησαν ομάδες αναζήτησης και διάσωσης καθώς και ένα ελικόπτερο. Μετά από λίγες ώρες είχε βρεθεί.

Η μητέρα του είπε ότι ο Έρλς αρνήθηκε οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα όταν διασώθηκε.

«Ήθελε απλώς να γυρίσει σπίτι. Ήταν πεινασμένος, παγωμένος και κουρασμένος, πολύ κουρασμένος όταν τον συνάντησα στο γραφείο του σερίφη», είπε.

Ο Earls τα πάει καλά, είπε η μητέρα του.

«Του έφτιαξα όλα τα αγαπημένα του φαγητά και του έδωσα βιταμίνες», πρόσθεσε.

«Την πρώτη μέρα που γύρισε σπίτι ήπιε περίπου τέσσερα λίτρα νερό».

Πηγή: CNN Greece.

Written by 

Related posts

Leave a Comment